Zibelke

Unikaten in neprecenljiv okras vsake otroške sobice so vsekakor zibelke. Bolj umetelno kot so izrezljane in večjo zgodovinsko vrednost kot imajo, večji čar dodajo celotnemu prostoru in domu. Z pestrim izborom posteljnine in raznih dodatkov lahko krojite izgled zibelke in s tem otroške sobe po svojih željah. V otroški trgovini Mali Vragci si lahko ogledate pester nabor zibelk za otroke in pripadajoče posteljnine.

Marsikdo se ne odloča več za uporabo zibelke, vendar se ne zaveda vseh prednosti, ki jih zibelka nudi. Prve dneve in tedne po rojstvu se otrok privaja na novo okolje. V materinem trebuščku je devet mesec preždel v majčkenem, tesnem in temnem prostoru, kjer se je neprestano premikal in pozibaval. Sedaj na svetu pa spi sam v veliki postelji, čisto na miru in v čim tišjem ozračju. Zibelka zaradi svoje majhnosti nudi otroku občutek varnosti, kakor ga gnezdo nudi malim ptičkom. Njeno premikanje in zibanje ga pomirja ter uspava.

Ko otrok zrase in prerase zibelko je že pripravljen na večje ležišče in na raziskovanje širnega sveta. Takrat je čas, da otrok ne uporablja več zibelke, saj zanj ni več varna in preide v otroško posteljico. Seveda lahko spi že tudi v svoji čisto pravi postelji, vendar mu priskrbite varnostno ograjico, ki ga bo obvarovala pred morebitnim padcem s postelje.

Zibelko pa shranite za otrokovega morebitnega bratca ali sestrico, za druge otročke v družini ali celo za vnuke. Naj postane del vaše družinske zgodovine in vas vedno znova in znova spominja na prve dneve novega življenja, ko je prijokal vaš otroček na svet in je vse dobilo nov pomen. Takšen spomin bo še toliko bolj poseben, saj se zibelke ne pojavljajo več pogosto po naših domovih. Vsakdo bo ob njej obstal in se morda spomnil svojega otroštva, zagotovo pa boste ob njej pripovedovali zanimive pripetljaje iz otrokovega otroštva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *