Namizna igra Catan Junior za otroke

Ena izmed najnovejših iger za družine z otroki starimi do 10 let, Catan Junior je zabavna, bolj poenostavljena namizna igra. Sedaj so pravila dokaj drugačna, saj je velik poudarek na trgovanju, ki je bolj prijazen za otroke in novi različici roparjev z imenom Ghost Captain. Vse to nas popelje v že poznani svet Catan vesolja, ki ga obožujejo igralci z vseh koncev sveta.

Catan Junior namizna igra vzame najboljše lastnosti legendarne Catan igre in jih zapakira v paket, ki je razumljiv našim najmlajšim. Tokrat naš otok ne vsebuje »settlerjev« oziroma naseljencev, ampak igramo v vlogi piratov, ki gradijo svoja skrivališča po vsem otoku. V naši ekspediciji širimo svoj vpliv tako, da gradimo nova skrivališča na drugih otokih. Vsi izkušeni igralci te serije iger bodo prepoznali veliko elementov, ki prihajajo iz drugih Catan dogodivščin. Imena in teme imajo drugačne nazive ter piratska skrivališča so po novem grajena zraven samih otokov.

Surovine in podrobnosti v Naseljenci otoka Catan

Igralci si z priigranimi surovinami kupujejo ladje, gradijo nova skrivališča in povečujejo svojo vojaško in ekonomsko moč. Vsak novi igralec prične z dvema skrivališčema, izmed katerega se vsak nahaja na drugem otoku. Za začetek igranja lahko gradimo nove ladje in raziskujemo druge otoke, gradimo nova skrivališča ali poiščemo nasvete pri Coco Papagaju.
Če gradimo nova piratska skrivališča bomo posledično imeli več surovin. Za to pa potrebujemo ladje, ki bodo raziskale nova potencialna mesta za gradnjo naših skrivališč. Pri avanturah Catan Junior lahko vedno srečamo groznega kapitana z imenom Ghost Captain, ki nam lahko ustavi proizvodnjo surovin.

Catan Junior je lahko igra za najmlajše

Kot prej omenjano, Catan Junior vsebuje poenostavljena pravila, ki jim lahko sledijo tudi najmlajši. Namizna igra je prirejena, da lahko igrata tudi samo 2 igralca. Poleg tega ne potrebujemo držati kart v roki, kot Catan igri za odrasle, ampak lahko ikone za surovine imamo pred sabo.

Vsa ta pravila naredijo igro Catan Junior primerno za otroke od 6 let naprej. Igralci vseh starosti se bodo brez težav znašli v tej igri, ki bo celi družini nudili vrsto ur zabave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *